fbpx

Miért fontos az egészséges bélflóra?

Az aktív életet élőknél és a sportolóknál az egészséges bélflórának pozitív hatása van a jó közérzetre és a teljesítményre. Korábbi cikkünkben már beszéltünk a bélflórád fontosságáról, de van még mit boncolgatni róla!

Miért is fontos a sportolóknak az egészséges bélflóra? 

Ha egészséges a bélflóra, akkor az immunrendszer is erős. Ritkábban betegedsz le, gyakrabban elkerülhetnek a fertőzések. Többet és jobban  sportolsz, kevesebb a hiányzás, jobb lehetsz ezáltal, mint mások. Viszont ha utolért a baj és antibiotikumot szedsz, akkor probiotikumra is szükséged lesz, hogy a bélflóra is rendben legyen. Mivel az antibiotikum nem válogat, a jó és rossz bacikat is egyformán támadja. 

Hasi diszkomfort érzettel mozogni, sportolni és versenyezni nehéz. Az egyik jele az egyensúly felborulásának a puffadás, hasmenés vagy székrekedés, amik ronthatják a tápanyagok felszívódását, ezzel rontva a teljesítményt és a közérzetet.

A bélflórád befolyásolhatja az idegrendszer működését is. Ha hiányoznak testedből ezek a jótékony bacik, akkor hangulatváltozás is előfordulhat. Ebben az állapotban a sport csak nyűg. Igazából akkor minden az.

Hogyan tudjuk támogatni?

Először is nyílvánvalóan az egészséges táplálkozással, vagyis rostokban gazdag élelmiszerek fogyasztásával. Együnk minél több zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiörlésű gabonát vagy abból készült élelmiszereket. Kerüljük el a zsíros, cukros ételeket, mivel ezek sajnos inkább a  rossz bacikat táplálják.

Ha mindemellett úgy érzed nem elég, vagy nem mindig tudod tartani, akkor az Inceptor termékünket Neked találtuk ki!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük